Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Gyülekezet

Cikkek

Világimanap 2012

2012.02.28

 

vilagimanap-2012.jpg "Győzedelmeskedjen az igazság!" - az idei Ökumenikus Világimanap témáját, jelmondatát és liturgiáját a malajziai keresztény nők állították össze. Március első péntekén országszerte ökumenikus ima alkalmakat tartanak hazánkban, amelyekbe a metodista gyülekezetek, lelkipásztorok, női missziós munkatársak is bekapcsolódnak.

Szegeden a Tátra téri római katolikus templom melletti Apor Vilmos Közösségi Házban (Iglói u. 2.) szervezik meg az együttimádkozást március 2-án pénteken 16:00-tól.

 

 

Körzeti Konferencia

2012.02.06

2012 február 8-án 16:00-ai kezdettel tartjuk szegedi gyülekezetünkben a Körzeti Konferenciákat, melyre Csernák István szuperintendenst várjuk. A konferencián az éves lelkészi jelentés mellett beszámolók hangazanak el a közösségünk által végzett tavalyi szolgálatokról és jövőbeli tervekről. Az együttlét ad helyet továbbá a körzetünk anyagi helyzetének áttekintéséhez, valamint a statisztikai adatok megbeszéléséhez is. A konferenciára gyülekezetük tagjait szeretettel várjuk!

 

Ökumenikus imahét, Szeged 2012

2012.01.13

 Január 15-ével kezdődik az idei ökumenikus imahét, amelynek tematikáját a lengyel keresztények állították össze. Az imanyolcad során a központi mottóige: "Mindnyájan el fogunk változni!" (1Kor 15,51) A szegedi program a címre kattintva megtekinthető.

 

Aliansz Imahét, Szeged 2012

2012.01.02

 A 2012-ben megrendezendő Aliansz imanyolcad főtémája: "Átformál az Úr Jézus Krisztus". Az Aliansz Szövetség tisztségviselői a nyíregyházi Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség templomában tartotta az ünnepélyes megnyitó istentiszteletet. A szegedi program megtekinthető a címre kattintva.

 

Adventi evangélizáció Szegeden és Zentán

2011.12.20

 

zenta.jpg

December 17-18-ig vendégünk volt Szegeden dr. Hecker Frigyes budapesti nyugdíjas lelkész, aki 16-án és 17-én adventi evangélizációs estéken hirdetett igét, valamint 18-án a vasárnapi délelőtti istentiszteleten is.

17-én szombaton adventi gyülekezeti napot szerveztek a vajdasági Zentán is, ahova gyülekezetünkből két autóval mentünk át. Az ünnepi istentiszteletet az ottani lelkész Rastislav Francisti vezette, igét Hecker Frigyes hirdetett. A magyarországi lelkészek közül jelen volt még Vadászi András és Sztupkai Mihály. A szegedi gyülekezet ifjúsága ajándékokkal igyekezett kedveskedni a zentai gyülekezet gyermekei számára.

(A képen a zentai metodista imaház.) 

 

Dóm téri advent

2011.12.12

szeged2011dec.jpgA szegedi Dóm Téri Advent az ország második legnagyobb téli rendezvénysorozata, ahol az adventi vásár és más kulturális programok mellett minden vasárnap ünnepélyes keretek között gyújtják meg az adventi gyertyákat.

December 11-én Molnár Piroska a Nemzet Színésze és Sztupkai Mihály szegedi metodista lelkész közösen gyújtották meg a harmadik gyertyát. Molnár Piroska szegedi élményeiről mondott néhány szót, Sztupkai Mihály pedig a Megváltónak való útkészítés fontosságáról beszélt.   

 

Aratási hálaünnep Szegeden

2011.11.07

 

201111062622-jo-jo.jpg

2011 november 5-én hálaadó evangélizációs istentiszteletet tartottunk a szegedi gyülekezetben, majd másnap november 6-án vasárnap aratási hálaadó istentiszteletet.

Az igehírdetés szolgálatát Hecker Márton nyírenyházi metodista lelkész végezte. A vasárnapi ünnepi istentisztelet után a gyülekezet közös ebéden vett részt. Az ünnepi istentiszteleten holland vendégeink is voltak közöttünk, akik Corry Breedveld vezetésével a szegedi gyerekmnunkát évek óta támogatják.