Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Nők

Cikkek

Személyes beszámolók a Házasok Padjáról

2013.02.15


„Tégy engem szívedre pecsétnek, tégy engem pecsétnek karodra”

Angliából indult el az a kezdeményezés, amely Valentin-nap környékén a házasság fontosságára irányítja az emberek figyelmét. Idén harmadik alkalommal csatlakoztam metodistaként ahhoz az ökumenikus munkacsoporthoz, amelyik a szegedi Házasság Hete programsorozat előkészítésével foglalkozik. Tovább>> 

imgp9219.jpg
(fotó:Erhardt Gyula)

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Nők

Felavatták a Házasság Padját Szegeden

2013.02.11

 

hazassag-hete-2013-pad-meg.jpg

Immár ötödik alkalommal rendezik meg a Házasság Hetét Szegeden, idén február 6-17-ig "Átölelni egymás életét" címmel. A több mint egy évtizede tartó nemzetközi mozgalom szegedi programjának szervezésbe számos felekezet és civil szervezet mellett a Magyarországi Metodista Egyház Szegedi Gyülekezete is évek óta bekapcsolódik Harmanné Ábrahám Judit személyében.

Az idei szegedi megnyitóra a Házasság Világnapján, február 10-én került sor a szegedi dómban, ahol Székely János esztergomi-budapesti segédpüspök szolgált, majd a Tisza-parti Stefánián Sztupkai Mihály metodista lelkész és Kondé Lajos pasztorális helynök felavatta a Házasok Padját. Tovább>>

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Nők

Házasság Hete

2012.02.06

 

hazassag-hete.jpg

A Házasság Hete eseménysorozat időpontja a Házasság Világnapja (február második vasárnapja) köré szerveződik az egész világon. Szegeden 2012-ben negyedik alkalommal kerül sor ennek az eseménysorozatnak városi szinten történő megrendezésére, melybe Harmanné Ábrahám Judit által a Szegedi Metodista Gyülekezet is bekapcsolódik. Február 11-én szombaton 16:00-ai kezdettel ennek aprópóján szervezünk gyülekeztünkbe együttlétet a házaspároknak!

További információ: www.hazassaghete.hu/

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Nők

Női konferencia képekben

2011.10.10

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Nők

Női Konferencia 2011

2011.10.06

 Ma 16 órakor kezdődik és vasárnap istentisztelettel fejeződik be az őszi Női Konferencia Szeged - Domaszéken, a Zöldfás Lelkigyakorlatos Házban. A találkozó résztvevői a bethesdai beteg alaptörténetéből kiindulva, hétköznapi családi-egyházi-társadalmi szinten kutatják felelősségüket az ige fényében. A konferencia szervezője a Jenei Grethe Enikő, a Női Bizottság vezetője.

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Nők