Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Felavatták a Házasság Padját Szegeden

2013.02.11

hazassag-hete-2013-pad-meg.jpg

Immár ötödik alkalommal rendezik meg a Házasság Hetét Szegeden, idén február 6-17-ig "Átölelni egymás életét" címmel. A több mint egy évtizede tartó nemzetközi mozgalom szegedi programjának szervezésbe számos felekezet és civil szervezet mellett a Magyarországi Metodista Egyház Szegedi Gyülekezete is évek óta bekapcsolódik Harmanné Ábrahám Judit személyében. 

Az idei szegedi megnyitóra a Házasság Világnapján, február 10-én került sor a szegedi dómban, ahol Székely János esztergomi-budapesti segédpüspök szolgált, majd a Tisza-parti Stefánián Sztupkai Mihály metodista lelkész és Kondé Lajos pasztorális helynök felavatta a Házasok Padját. 

 

"Kondé Lajos úgy fogalmazott, legyen ez a pad a szerelmeseké: fiú és lány tudjon itt leülni és szerelmet vallani egymásnak, tervezzék meg itt a közös útjukat, házasságukat, tudjanak álmodozni, örülni és a jövőbe tekinteni. A plébános hozzátette: a Házasság Hetén gondolnak azokra is, akik egymás iránti szerelmükkel és figyelmükkel példát adnak mindazoknak, akik még most tervezik az egybekelést.”  

 

hazassag-hete-2013-pad.jpg

Sztupkai Mihály metodista lelkész szerint „ez a pad kényszer nélkül kínálja fel a lehetőséget: álljunk meg a rohanásban, és vegyük észre a csodát és a szépséget! Elég nagy ahhoz, hogy a házasok mellett gyerekek, vagy éppen unokák is elférjenek rajta. Egymás mellett ülhetünk házastársunkkal, ez is kifejezi, a házasság nem alá- és fölérendeltségi viszony, hanem egyenlőség, lényege éppen az egymás mellettiség és az egymás melletti kiállás.”

 

Szöveg és további információ, kép: SzegedMa.hu

A Házasság Hete szegedi programja: http://hazassaghete.szegedidom.hu/